
- 1 pollastre tallat per la cassola
- Brou de pollastre o verdures - 2 cebes mitjanes
- 3 o 4 alls
- 2 fulletes de llorer
- 20 / 25 castanyes
- 2 dits de vi negre
- Aigua
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre
Opcional:
Herbes aromàtiques ( romaní, farigola, etc...)
Prunes o panses
Elaboració:
Començarem preparant les castanyes.
Els farem uns talls a la “pell” procurant no arribar a la
carn, per pelar-les més fàcilment sense que es trenquin.
Les posem en un cassó cobertes d’aigua i les fem bullir
aproximadament uns 15 minuts.Seguidament les escorrem i les deixem refredar.
Les pelem procurant que no es trenquin, tot i que si
alguna es trenca no passa res, ja que les aprofitarem per espessir la salsa.
Salpebrem els trossos de pollastre. En una cassola, posem
un raig d’oli d’oliva, i quan aquest sigui calent hi daurem el pollastre,
reservem.
Mentrestant, anem pelant els alls, i tallant la ceba a
quadradets.
A la mateixa cassola i amb el mateix oli del pollastre, daurem
la ceba, els alls i el llorer a foc mig / fluix.
Quan comencin a rossejar, afegim el vi i deixem que
redueixi.
Un cop el vi hagi reduït, afegirem el pollastre, un pessic d'herbes aromàques i
cobrirem amb el brou.
Deixem que faci xup-xup a foc mig durant 15 minuts.
Seguidament afegim les castanyes senceres i les prunes i deixem durant
5/10 minuts mes.
Amb un pollastre de camp te de ser un dinar recomanable...i es bo, bonic i barato. Felicitacions a la cuinera.
ResponEliminaMoltes gràcies Jaume !
ResponEliminaLa veritat és que tot el que sigui de camp i ben fresc fa els plats immillorables !
Aquest és un dels grans secrets !
T'animo a que tastis la recepta i ja hem diràs que t’ha semblat !
Salut i moltes gràcies de nou !