
600 grams de carn de vedella a daus
1 ceba gran
1 pot petit de tomàquet en conserva natural (si és feta vostre millor)
1 cabeça d’alls
1 fulla de llorer
½ gotet de vi ranci (o de taula)
2 pastanagues
4 patates
Farina
Oli
Aigua

ELABORACIÓ:
Tallem la carn a daus de la mida d’una nou. Els salpebrem i els enfarinem.
Posem en una cassola força oli. Quan sigui ben calent hi posem la carn i la rossegem.
Un cop fregida la retirem i reservem. (Es tracta de tornar-la rossa, no de coure-la!)
A la mateixa cassola i amb el mateix oli, sofregim una ceba ben picada. Un cop estigui daurada, afegim el tomàquet.
Quan el sofregit estigui, afegim la carn amb el alls, el llorer i el vi.Esperem a que el vi redueixi.
A continuació ho cobrim amb aigua, tapem la cassola i deixem a foc mig que vagi coent.
Tallem les patates escapçant-les a daus irregulars (és a dir, no fem un tall net amb el ganivet, sinó que marquem el tall i amb els dits la trenquem) i les pastanagues a rodanxes. Ho afegim tot a la cassola i ho salem.
Amb la cassola tapada deixem que vagi fent xup-xup durant aproximadament una hora.
L’estofat estarà llest quan trobeu que la carn està ben tova i es desfà a la boca.
Bon profit!

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada