Per a fer la focaccia necessiteu disposar d’una estoneta ben llarga.
És una recepta molt econòmica i molt sencilla, però requereix de molta paciència!
INGREDIENTS MASSA:
500 gr de farina (+ per empolsinar la taula)
300 gr de patata bullida
25 gr de llevat natural
1 cullerada de sucre (de les de café)
2 i ½ cullerades de sal (de les de café)
Oli d’oliva
Paper vegetal
Aigua
ELABORACIÓ:
Bullir la patata i pelar-la. Fer-la puré (molt fi). Reservar.
Desfer el llevat i el sucre en aigua tèbia. Deixar reposar 15/20 minuts.
Pre-escalfar el forn a 50ºC.


Un cop tingueu la massa llesta, enpolsinem la taula, posem la massa a sobre i tapem amb un drap de cuina. Deixem reposar uns 40/60 minuts (o fins que no augmenti de volum). Per entendre’ns ...Heu de notar una textura més flonja que la del lòbul de l’orella.
Passada aquesta estona, amassem una segona vegada, de manera molt suau, pràcticament sense apretar. Tornem a tapar amb el drap de cuina i deixem reposar per 40/60 minuts més (o fins que no augmenti de volum).
Passat aquest temps, preparem les plates de forn amb el paper vegetal i un raig d’oli d’oliva generós (haurem “d’arrebossar” la massa amb l’oli).
Pujem el forn a 180ºC.
Quan ja tenim a punt la massa, la tallem en tantes parts com en volguem fer. Jo en solo fer dues parts ben grans, però quatre es poden fer bé.

Es important que s’impregnint bé d’oli. Així evitarem que la massa es resequi i s’escorci. La deixem reposar durant 30 minuts més (o fins que no augmenti de volum).

Pujem el forn a 230ºC.
Ara és el moment d’escollir com volem les focaccies.
Primer de tot salarem uniformement per sobre.

Un cop tenen els ingredients, les deixem reposar 10 minuts i ja les podem enfornar !

230ºC durant 15/20 minuts. No les deixeu més ja que es resequen molt ràpid i quedarán dures.
Han de quedar esponjoses.
Quan s'ha de tastar tot això???? mmmmmmmmm
ResponEliminaDoncs la següent tenia pensat de fer-la amb bolets... si en trobo algún dia d'aquests te'n faig ariibar un troç !
ResponElimina=)