diumenge, 24 de novembre del 2013

CARGOLS DE PUNXES ( CARGOLS DE MAR)


INGREDIENTS:

Cargols de punxes
Aigua
Sal
Pebre negre en grà
Llorer



ELABORACIÓ:

Unes hores abans del tiberi, cal que
els posem en un bol amb aigua freda i força sal. D’aquesta manera ajudem al cargol a purgar-se de les impureses que pugui tenir.

En una olla posarem aigua (SENSE SAL), pebre negre en grà i llorer.
Portem a ebullició.
Quan l’aigua ja estigui a punt (bullint a foc fort) posarem els cargols.
Mentre esperem que es facin, prepararem un bol amb aigua freda salada i glaçons de gel.
Un cop tinguem els cargols bullits i escorreguts, els posem immediatament a l’aigua freda durant uns 10 minuts.

Cuinant-los d’aquesta manera assegurem el gust dels mol·luscs i el toc de sal just.

Temps de cocció:
Dependrà de la mida però els petits solen necessitar 10 minuts i els més grans 20.


ACOMPANYAMENT: 
Normalment s’acompanyen d’una vinagreta clàssica, llimona o  romesco.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada