INGREDIENTS:
ous
farina
sucre
oli d’oliva suau
llet
llimona
sobre de llevat
patifus (papers de magdalenes)
opcional: vainilla, anís dolç, xocolata,
etc...
Per exemple, 2 ous pesen 200gr, doncs agafarem el mateix
pes en farina i en sucre. Hi afegirem un sobre de llevat. De llet en posarem
50ml i d’oli 150ml.
Si voleu afegir anís, amb tres cullerades soperes ja n’hi
ha prou.
ELABORACIÓ:
És tan senzill com afegir en un bol el sobre de llevat i
la farina tamisada, i tots els altres ingredients i remenar fins que quedi una
massa ben lligada i sense grumolls.
Un cop enllestida, la tapem i la deixem reposar durant
mig dia aproximadament.
A l’hora de fornejar, escalfem el forn a 180ºC. Mentre s’escalfa
posem la massa als patifus*, procurant no
omplir més de les tres quartes parts.
Seguidament posem una mica de sucre (si es que us ve de
gust) i ja poden anar al forn.
Cada forn és diferent, així que les traurem quan siguin rosses i al punxar-les amb un escuradents, aquest surti net.
* consell: si poseu el patifus dins un motlle de magdalenes o dins una flamera, la magdalena no es deformarà.
Bon profit !
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada