dimarts, 13 de desembre del 2011

Sopa de ceba


INGREDIENTS:

2 o 3 Cebes
1 cullerada (sopa) de mantega o margarina
1 cullerada (sopa) rasa de farina (15 grams aprox.)
1 litre de brou de pollastre o verdures (o aigua)
Formatge
Sal
Llesques primes de pa ( si pot ser una mica sec millor)

ELABORACIÓ:

Posem el forn a escalfar.
Talleu les cebes en juliana (primes).
En una olla poseu la margarina i feu-la desfer a foc molt lent. Quan s’hagi fos,  aboqueu la ceba. S’ha de sofregir a foc molt lent fins que quedi tova però sense agafar color. Ha de quedar ben blanca.
Afegim la farina (a poc a poc). Barregem bé i deixem coure durant dos minuts. Afegim el brou i deixem coure a foc mig durant mitja hora. Rectifiquem de sal.
En una paella fem escalfar un raig d’oli i fregim el pà.
Per emplatar, posem les llesques al fons de les cassoletes, cobrim amb la sopa i coronem amb el formatge. Gratinem fins que el formatge sigui ros. 

NOTES:
Per agilitzar-ho, podem gratinar al microones, o bé, fondre el formatge en una paella fins que sigui torrat.

BON PROFIT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada