diumenge, 2 de juny del 2013

CREMA D’ESPÀRRECS VERDS o DE MARGE










INGREDIENTS:

3 Manats d’espàrrecs verd
3 Patates mitjanes (o 4 de petites)
1 Ceba
1 Porro
Oli
Sal
Aigua (o brou lleuger de verdures o pollastre)




ELABORACIÓ:

Netegem els  espàrrecs i en tallem la part de la cua mes blanquinosa. La tirem.
Tallem els espàrrecs per la meitat.
Seleccionem  algunes puntetes i les reservem. Les farem servir de guarnició.
Pelem i netegem les patates, la ceba i el porro. Els tallem a daus.
En una olla, posem un raig d’oli d’oliva i el posem a escalfar. Seguidament afegim tots els ingredients, a excepció de les puntes de la guarnició. Afegim sal.
Remenem a foc mig durant uns 5 minuts. Seguidament cobrim amb l’aigua (o el brou).
Paral·lelament, fem a la planxa les puntes d’espàrrec per decorar posteriorment. Les reservem.
Deixem destapat a foc mig durant uns 35 minuts.
Ara, abans de  triturar-ho,  traiem una mica de l’aigua i la reservem. Triturem i rectifiquem de sal. Si cal, afegim una mica d’aigua. Això ja dependrà de si a casa agrada més espessa o clara.
En el moment de servir, decorem amb un raig d’oli d’oliva verge extra i les puntes d’espàrrec a la planxa per sobre.



BON PROFIT !!! 



NOTES:
-        Quan ho cuinem amb aigua en comptes de brou, a part de ser un plat més lleuger, queda amb un gust més natural.
-        Si us agrada amb un gust més suau afegiu crema de llet, nata per cuinar o una cullerada de formatge d’untar (estil Philadelphia) just abans de triturar-ho.
-        Si us ho estimeu més, en comptes de decorar amb les puntes a la planxa, podeu barrejar-les amb la crema ja triturada, així podreu sorprendre als vostres convidats amb algun bocí sencer.






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada