INGREDIENTS:
3 Manats d’espàrrecs verd
3 Patates mitjanes (o 4 de petites)
1 Ceba
1 Porro
Oli
Sal
Aigua (o brou lleuger de verdures o pollastre)
Netegem els espàrrecs
i en tallem la part de la cua mes blanquinosa. La tirem.
Tallem els espàrrecs per la meitat.
Seleccionem algunes
puntetes i les reservem. Les farem servir de guarnició.
Pelem i netegem les patates, la ceba i el porro. Els tallem
a daus.
En una olla, posem un raig d’oli d’oliva i el posem a
escalfar. Seguidament afegim tots els ingredients, a excepció de les puntes de
la guarnició. Afegim sal.
Remenem a foc mig durant uns 5 minuts. Seguidament cobrim
amb l’aigua (o el brou).
Paral·lelament, fem a la planxa les puntes d’espàrrec per
decorar posteriorment. Les reservem.
Deixem destapat a foc mig durant uns 35 minuts.
Ara, abans de triturar-ho, traiem una mica de l’aigua i la reservem.
Triturem i rectifiquem de sal. Si cal, afegim una mica d’aigua. Això ja
dependrà de si a casa agrada més espessa o clara.
En el moment de servir, decorem amb un raig d’oli d’oliva
verge extra i les puntes d’espàrrec a la planxa per sobre.
BON PROFIT !!!
NOTES:
-
Quan ho cuinem amb aigua en comptes de brou, a
part de ser un plat més lleuger, queda amb un gust més natural.
-
Si us agrada amb un gust més suau afegiu crema
de llet, nata per cuinar o una cullerada de formatge d’untar (estil Philadelphia)
just abans de triturar-ho.
-
Si us ho estimeu més, en comptes de decorar amb
les puntes a la planxa, podeu barrejar-les amb la crema ja triturada, així
podreu sorprendre als vostres convidats amb algun bocí sencer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada