dimarts, 25 d’octubre del 2011

Rissoto de bolets

Doncs encetarem aquest blog amb una recepta molt sencilla i molt bona. A més a més, ara n'és temps !

RISSOTO DE BOLETS  (Per a 4 persones)          

Ingredients:

200 grams d'arròs.
1 ceba.
400 grams de bolets. (si són collits per vosaltres mateixos millor ! però amb els conservats o congelats també farem ! )
50 grams de formatge ratllat.
1 litre de brou de verdures.
1 cullerada (de sopa) de mantequilla.
1 got de vi blanc.
4 cullerades d'oli d' oliva.
Un pessic de safrá.
Una mica de julivert.
Sal.

Elaboració:

En una olla posarem a escalfar el brou de verdures.
En una cassola o paella gran, picarem finament la ceba i la posem a daurar amb una mica de mantequilla i l'oli d' oliva. Afegim el vi blanc i el deixem reduir.
Un cop daurada, afegirem els bolets a troços i salarem per ajudar-los a que suiin i ho impregnin tot amb el seu aroma.
Un cop ja hem fet suar els bolets (comencen a beure la seva pròpia aigua), afegirem l' arròs i el safrá. Ho remenarem per tal d'empapar-ho tot amb l'aigua que queda dels bolets.
Ara afegirem el brou a poc a poc. Només per cobrir. A mida que es vagi bevent el brou n'anirem afegint.
Passats uns 18 minuts de cocció aproximadament (l'arròs ha d'estar pràcticament cuit), afegirem el formatge ratllat, treurem l' arròs del foc i remenarem per que quedi ben  cremós.
Deixarem reposar 1 minut, tastem per si haguèssim de retocar de sal i servim calent, decorant amb una mica de julivert.
BON PROFIT !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada