dimecres, 26 d’octubre del 2011

Tataki de tonyina

INGREDIENTS : (per a 4 persones)

4 lloms de tonyina
1 dit (mida de got) de salsa de soja
1 dit de vi de taula
1/2 got d’aigua
1 dent d’all
2 fulles de llorer
1 cullerada (postre) de mostassa granul·lada
Uns grans de pebre
1 cullerada (postre) de llavors de sèsam
Una mica de suc de taronja o mandarina
Oli d’oliva

ELABORACIÓ :

Poseu en una plata o un plat (de sopa) les mides de soja, vi i aigua. Afegiu-hi el llorer a bocins, l’all ben talladet, els grans de pebre, la mostassa, el sèsam i el suc. Remeneu-ho bé.
Afegiu els lloms de tonyina.
Cada 30 minuts, aproximadament, gireu els lloms.
Passades 2 hores (com a mínim) ja els podreu cuinar.
Poseu a escalfar la planxa amb un xic d’oli d’oliva. Quan sigui MOLT calenta, poseu-hi els lloms. Es tracta de fer-los enrossir i prou ! Del mig han de quedar crus ! Aquest és un procés molt ràpid.
La “salsa” restant la servirem en petits bols, com si d’una vinagreta es tractes, per que cada comensal pugui acabar d’amanir al seu gust.
Aquest plat tan es pot menajr calent com fred...
Ho presentarem a taula acompanyat d’un variat d’enciams amb tomàquets cherry, per exemple.

QUE VAGI DE GUST !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada