dissabte, 29 d’octubre del 2011

Panellets

INGREDIENTS:

500gr de farina d’ametlla
375gr de sucre
2 rovells d’ou
clares d'ou
150gr de patata bullida
Raspadura de llimona

Gustos: Cafè (soluble), xocolata (en pols), pinyons, ametlles, codony, cirera confitada, coco, etc ...
Aromes: Vainilla, llimona, taronja, canyella, etc ...

ELABORACIÓ:

Posem el forn a escalfar.
Netejem molt bé la pell de les patates i les bullim. Un cop bullides, retirem la pell i les xafem.  Deixem que refredi per poder treballar-hi.

En un bol mesclem la farina d’ametlles, el sucre, els rovells i la patata.
Amassem (amb aquestes quantitats, uns 15-20 minuts).

A partir d’aquí, separem la massa en tans grups com sabors volem fer i ja podem barrejar la xocolata, per exemple, i fer les boletes.

La mida i la forma és una questió personal.
Un cop haguem donat forma i sabor als nostres panellets, els pintarem amb la clara de l’ou per tal d’aprofitar-la. 

Preparem la safata de forn amb un paper vegetal (o d’alumini), i a mida que anem tenint llestos els panellets, els anem col·locant.
Ho posarem al forn a 200ºC fins que agafin color ros.

FORMES :

-     BOLES: Feu boles de la mateixa mida i  arrebosseu de pinyons, ametlles o coco.
-     CODONYAT: Feu un “xurru” sobre un paper vegetal i esteneu’l-ho amb el corró. Poseu-hi tires de codony i emboliqueu (com si fós una crepe, mes o menys). Talleu porcions de la mateixa mida RECEPTA CODONYAT

-     MELÓ: Igual que el de codony però amb meló confitat.
-     BOLETS: Feu boletes. Agafeu una ampolla petita (de refresc o quinto) ben neta i amb el dit unteu d’oli la boca i l’interior del coll. Pressioneu al mig de la boleta amb l'ampolla. Enretireu amb molt de compte el peu del bolet de dins l’ampolla i ... ja teniu un divertit bolet !
-     CIRERES (FRUITES): Feu boletes. A la part superior, al mig, poseu-hi una cirereta (o fruita confitada). Apreteu-la bé per tal que no caigui quan l’enfornem.
-      AMETLLA GRAN: Igual que el de cireres però amb una ametlla.
-      SUPER-XOCO: Mescleu cacau en pols a la mescla. Feu la forma que més us agradi. I enforneu’l-ho. Un cop fora, foneu xocolata de cobertura i pinteu.
-      I tants d’altres... IMAGINACIÓ !


NOTES:

-      Les mides dels ingredients es poden modificar al gust, o incrementar-les sencillament multiplicant x 2, no variarà cap ingredient !
-      Aneu amb compte amb el cafè! Aneu fent la mescla i tasteu ... Gaire amargs no solen agradar a tothom.
-      Procureu fer formes diverses i jugar amb els colors i els sabors.
-      A l’hora de presetnat-los, repartiu bé per tal que és vegi molta varietat.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada