dimarts, 1 de novembre del 2011

Pa de pessic amb poma

INGREDIENTS:

2 sobres de llevat
2 iogurts naturals o amb gust de llimona
6 iogurts de farina
2 iogurts de sucre
Mig iogurt d’oli d’oliva
6 ous
4 o 5 pomes golden
Raspadura de llimona


INGREDIENTS OPCIONALS:

½ iogurt de vi dolç (tan és... mistela, moscatell,etc ...)
1 iogurt d’aigua
Pell de llimona
1 branqueta de canyella
Sucre

ELABORACIÓ:

Encenem el forn. 180ºC aproximadament.

En un bol passarem la farina per un colador juntament amb el llevat. Cal que quedin ben mesclades.

En un altre bol mesclem el sucre, la raspadura de llimona, els iogurts i els rovells d’ou.

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa anterior, juntament amb l’oli d’oliva. Remenem amb cura.

Ara afegim la mescla de farina i llevat a poc a poc a la mescla anterior, fins que tot quedi ben barrejat.

Pelem les pomes, traient el cor, i les tallem a làmines.

Untem amb mantequilla (o margarina) el motlle. Afegim la pasta que hem preparat, i hi anem col·locant la poma.

Enfornem.

En un cassó posem a escalfar el vi dolç, la pell de llimona, el sucre i la canyella.
Quan redueixi afegim l’aigua. Deixem que bulli fins que perdi part de l’aigua. Retirem.

Quan la massa ja no puji, pintem amb el “xarop” que hem fet. Tornem a enfornar fins que, quan punxant un escuradents surti sec.

 
NOTES:
- La massa puja MOLT al forn. Deixeu força marge al motlle ! Amb aquestes mides, a casa fem servir un motlle gran i dos de petits.

ESPERO QUE US AGRADI !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada