dimarts, 8 de novembre del 2011

Pasta “alle vongole”


Aquesta és una recepta molt sencilla i ràpida.
La manera més típica de fer-la és fent servir spaghetti, però ho podem fer amb la pasta que més ens vingui de gust.
La mesura del picant escolliu-la vosaltres!
Bon profit !

INGREDIENTS (4 persones):

Cloïsses (20 unitats aprox)
3 alls
1 bitxo o 2 beines de caiena
½ pebrot vemell
½ got de vi blanc
Tomàquet natural (1 got i ½ aprox)
Pebre
Sal
Oli d’oliva
1 fulla de llorer
Julivert

ELABORACIÓ:

Posem la pasta a bullir a una olla amb sal, una fulla de llorer i un raig d’oli d’oliva. Quan estigui llesta, reservem.
En una paella posem un raig d’oli generós, i quan sigui calent hi afegim el pebrot vermell tallat a daus ben petits, l’all a làmines i el bitxo també ben xic. Foc mig.
Quan l’all comenci a ser ros, hi afegim el vi blanc. Esperm que redueixi. Seguidament hi afegim el tomàquet. Corregim l’àcid del tomàquet. Quan el sofregit pràcticament ja estigui, hi afegirem les cloïses i unes branques de julivert ben tallades. En 5 minuts ja ho tindrem llest.

Afegirem la pasta a la paella del sofregit i donarem unes voltes per mesclar-ho tot bé.

NOTES:

Si voleu que sigui més lleuger, podeu substituir la mateixa quantitat de tomàquet per caldo de peix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada