dimecres, 16 de novembre del 2011

Timbals de carbassó farcits de carn


INGREDIENTS (per 2 persones):

2 carbassons
150gr de carn de porc picada
2 tires de bacó (picat juntament amb la carn)
1 ceba petita
Nata de cuina
Sal
Oli d’oliva
Pebre negre
Nou moscada
Formatge ratllat (o tallat prim)

ELABORACIÓ:

En una olla posem aigua amb sal a bullir.

Rentem bé els carbassons. Traiem el “cap” i el “cul” i els tallem en 3 o 4 parts iguals. Els posem a l’aigua quan ja bulli. 3/5 minuts. Això ho fem per estovar i blanquejar els carbassons. Reservem.

Un cop freds, els traiem el cor (polpa) procurant de no espatllar la pell. Reservem.
Preparem la plata de forn amb un raig d’oli d’oliva ben untat per tota la superfície i hi col·loquem els troncs de carbassó.

En una paella daurem la ceba i la carn picada amb el bacó. Quan comencin a rossejar i afegim la polpa. Salpebrem. Remenem de tant en tant.
Un cop s’evapori l’aigua que hauràn deixat anar els carbassons baixem el foc i hi afegim la nata. Aromatitzem amb un petit pessic de nou moscada. Remenem 1 o 2 minuts. Retirem del foc.

Amb una cullereta de postre anem farcint els carbassons sense apretar. Coronem amb formatge i ja els podem gratinar.

BON PROFIT !

NOTA:

- Si voleu fer un plat més lleuger, podeu substituir la nata per un preparat de cuina a base d’olis vegetals. La textura i el gust són pràcticament iguals, però tindreu un plat més fàcil de pair i amb menys calories.



- Podeu gratinar al microones si us ho estimeu més !



2 comentaris:

  1. Avui la sonia ha substituït la crema de llet per llet de soja en una crema de carbassons amb un resultat molt bò!!!!!

    ResponElimina
  2. MmMmMmm! Segur que ha quedat boníssim. La veritat és que la llet de soja no l'he fet servir mai per una crema ! Ho provaré !
    Moltes gràcies !
    :)

    ResponElimina