dimecres, 9 de novembre del 2011

Llenties amb verdures


INGREDIENTS:


Llenties (400gr)
Caldo de verdures o aigua
2 cebes
2 alls
½  porro
Api (1 troç)
2 pastanagues
Llorer
Pebre negre
Comí
Sal
Oli







ELABORACIÓ:

La nit abans posem en remull les llenties.
Al matí els hi canviem l’aigua.
En una cassola posem un raig d’oli, quan sigui calent afegim els alls sencers, les cebes tallades a plomes gruixudes, el porro a rodanxes, l’api i les pasatnagues a daus i el llorer. Deixem a foc suau tapat uns 5 minuts. Seguidament afegim les llenties (sense gens d’aigua), remenem i deixem 5 minuts més.
Afegim el caldo fins a cobrir 1 dit per sobre (si us agraden més caldoses afegiu més quantitat). Afegim la sal, el pessic de pebre i una miqueta de comí (el comí no és indispensable, és per fer-les més digestives. Aneu amb compte ja que té un gust molt potent).
Deixem a foc mig durant 30 minuts aproximadament o fins que les llenties siguin tendres.

2 comentaris: